ATIS

Kącik twórców misji - forum otwarte dla wszystkich
Post Reply
User avatar
Bartek16194
Moderator
Posts: 532
Joined: 2018-10-23 19:09

Flights: 236 (650hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Marshaller

VFA-203 Commanding Officer

VF-31 Pilot / RIO

Skrypt nadający informacje pogodowe przez SRS już działa.

Prościej się nie da.
Instrukcja szczegółowa: https://github.com/rkusa/DATIS

Tutaj mapki aktualne z częstotliwościami ATIS: https://drive.google.com/file/d/1UJhiVa ... sp=sharing

Dla Kaukazu wystarczy dodać ten tekst i będzie ATIS dla każdego lotniska:

Code: Select all

ATIS Kobuleti 122.300
ATIS Gudauta 122.225
ATIS Soganlug 122.600
ATIS Vaziani 122.700
ATIS Kutaisi 122.100
ATIS Senaki-Kolkhi 122.525
ATIS Batumi 122.550
ATIS Sukhumi-Babushara 122.500
ATIS Tbilisi-Lochini 132.800

ATIS Anapa-Vityazevo 125.400
ATIS Gelendzhik 134.875
ATIS Maykop-Khanskaya 128.700
ATIS Krasnodar-Pashkovsky 122.450
ATIS Krasnodar-Center 128.300
ATIS Novorossiysk 128.200
ATIS Krymsk 128.600
ATIS Mineralnye Vody 125.250
ATIS Nalchik 128.800
ATIS Beslan 128.225
ATIS Sochi-Adler 126.200
ATIS Mozdok 128.550

User avatar
Ronan
Posts: 371
Joined: 2018-08-12 22:10

Flights: 150 (420hs)
Specialized in: M-2000C



Gildia Instruktor

A3 Executive Officer

SUPER robota !

User avatar
Igorczyk
Posts: 42
Joined: 2019-08-06 00:05
Contact:

Flights: 25 (64hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Rentier

VMFA-117 Marine Aviator

Również dziękuję! Bardzo dobry dodatek :D

User avatar
Hancer
Moderator
Posts: 1030
Joined: 2018-09-07 17:18
Contact:

Flights: 145 (336hs)
Specialized in: A-10C



Gildia Marshaller

304-VBW Wing Commander

Nie za bardzo mi się uśmiecha dodawanie do misji jednostek statycznych żeby to chodziło. I to na każdym lotnisku z tego co widzę.

User avatar
Igorczyk
Posts: 42
Joined: 2019-08-06 00:05
Contact:

Flights: 25 (64hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Rentier

VMFA-117 Marine Aviator

Nie trzeba, wystarczy w Mission Situation wpisać i masz domyślnie zrobione ATISy, statyki stawiasz w momencie, w którym chcesz coś z nimi kombinować

User avatar
Bartek16194
Moderator
Posts: 532
Joined: 2018-10-23 19:09

Flights: 236 (650hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Marshaller

VFA-203 Commanding Officer

VF-31 Pilot / RIO

Przecież w manualu nie ma nic o tym że statyki są wymagane do działania.

User avatar
VladMordock
Posts: 2300
Joined: 2017-09-26 23:45

Flights: 79 (192hs)
Specialized in: ATC / AWACS



Gildia Rentier

Dobra robota Panowie! :)
Uruchomiliście na wszystkich instancjach, czy na razie testowo na 2 ?

EDIT:
https://wiki.milsim.pl/dcs/hrp_guideline#atis

Kontakt z administracją (Marshallers) via contactadmin.
Dodawanie odznaczeń do profilu viewtopic.php?p=2106#p2106 .
User avatar
Bartek16194
Moderator
Posts: 532
Joined: 2018-10-23 19:09

Flights: 236 (650hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Marshaller

VFA-203 Commanding Officer

VF-31 Pilot / RIO

Narazie tylko na 2

User avatar
Mizuri
Posts: 185
Joined: 2019-08-17 17:24

Flights: 29 (93hs)
Specialized in: Mi-8MTV2



Gildia Rentier

SGPSz Pilot Mi17

W MOOSE jest już opcja ATIS. Wystarczy umieścić info odnośnie lotnisk w pliku lua. Ja stworzyłem sobie ATIS.lua
Ja wykorzystałem to na swoim poligonie i wszystko działa bez SRS. Nadaje na normalnym radiu. Częstotliwości ATIS można znaleść w charts.
Według przykładu poniżej można dodać wszystkie potrzebne lotniska :-)
Przykład:

-- ATIS Batumi Airport on 122.550 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Batumi, 122.550)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Batumi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({260, 131})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Kutaisi Airport on 122.100 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Kutaisi, 122.100)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Kutaisi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({263, 134})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Kobuleti Airport on 122.300 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Kobuleti, 122.300)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Kobuleti")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({262, 133})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Senaki_Kolkhi Airport on 122.525 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Senaki_Kolkhi, 122.525)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Senaki_Kolkhi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({261, 132})
atisBatumi:Start()

:D mam dużego... PC-ta :D
User avatar
Bartek16194
Moderator
Posts: 532
Joined: 2018-10-23 19:09

Flights: 236 (650hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Marshaller

VFA-203 Commanding Officer

VF-31 Pilot / RIO

Mizuri wrote: 2020-07-12 06:34 W MOOSE jest już opcja ATIS. Wystarczy umieścić info odnośnie lotnisk w pliku lua. Ja stworzyłem sobie ATIS.lua
Ja wykorzystałem to na swoim poligonie i wszystko działa bez SRS. Nadaje na normalnym radiu. Częstotliwości ATIS można znaleść w charts.
Według przykładu poniżej można dodać wszystkie potrzebne lotniska :-)
Przykład:

-- ATIS Batumi Airport on 122.550 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Batumi, 122.550)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Batumi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({260, 131})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Kutaisi Airport on 122.100 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Kutaisi, 122.100)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Kutaisi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({263, 134})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Kobuleti Airport on 122.300 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Kobuleti, 122.300)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Kobuleti")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({262, 133})
atisBatumi:Start()

-- ATIS Senaki_Kolkhi Airport on 122.525 MHz AM.
atisBatumi=ATIS:New(AIRBASE.Caucasus.Senaki_Kolkhi, 122.525)
atisBatumi:SetRadioRelayUnitName("Radio Relay Senaki_Kolkhi")
atisBatumi:SetTowerFrequencies({261, 132})
atisBatumi:Start()
Odpada ta opcja bo F-15 słyszą i widzą komunikaty z tego bez przerwy niezależnie od ustawień.

Post Reply