Słabo gra chodzi na serwerze gildijnym

Dyskusje i porady techniczne oraz bazarek - forum otwarte dla wszystkich
Post Reply
User avatar
Bitru
Posts: 28
Joined: 2019-03-18 22:53

Flights: 19 (40hs)
Specialized in: Ka-50



Gildia Pilot

3ES Pilot

W trybie offline mam stabilne 60 fps a na multiplayer na serwerach "zwykłych"(buddyspike, 104th, havoc) stabilne grywalne 40 fps a na serwerze gildijnym niegrywalne 5 fps. Menedżer zadań pokazuje wszystko w normie oprócz tego że przepływność ethernetu wyskakuje do 0,5-2 mb/s. Zakładam że jest to problem z tym że na serwerze jest sporo obiektów i skryptów. co da się coś z tym zrobić? jakaś ukryta opcja dodaj 30 fps w plikach gry? :D Obstawiam że nie jestem jedyny z takim problemem. :P

PS: zmienianie ustawień grafiki(visibility range, preload distance i innych) nic nie dało. :roll:

User avatar
Bartek16194
Posts: 293
Joined: 2018-10-23 19:09

Flights: 152 (397hs)
Specialized in: F/A-18C



Gildia Pilot

203 Commanding Officer

Bitru wrote:
2020-01-12 13:35
Menedżer zadań pokazuje wszystko w normie oprócz tego że przepływność ethernetu wyskakuje do 0,5-2 mb/s...
Dość kiepskie narzędzie pomiarowe
Bitru wrote:
2020-01-12 13:35
Zakładam że jest to problem z tym że na serwerze jest sporo obiektów i skryptów. co da się coś z tym zrobić?
Misja wbrew pozorom nie jest tak rozbudowana i tak naszpikowana skryptami jak większość myśli.


Czy masz minimum 16GB RAM + przynajmniej 10GB pagefile na partycji systemowej?

MSI Z87-G43; i7 4790K 4.7GHz 1.250V; be quiet! Dark Rock PRO 3; Inno3D GTX1080Ti 11GB; HyperX FURY 1600MHz CL10 4x4GB; TOSHIBA P300 3+1TB; IRDM 250GB;
X52Pro
User avatar
Wodzu
Moderator
Posts: 1165
Joined: 2018-05-10 14:38

Flights: 71 (187hs)
Specialized in: F-14 A/B PILOT



Gildia Marshaller

VF112 Dowódca

Bitru wrote:
2020-01-12 13:35
W trybie offline mam stabilne 60 fps a na multiplayer na serwerach "zwykłych"(buddyspike, 104th, havoc) stabilne grywalne 40 fps a na serwerze gildijnym niegrywalne 5 fps. Menedżer zadań pokazuje wszystko w normie oprócz tego że przepływność ethernetu wyskakuje do 0,5-2 mb/s. Zakładam że jest to problem z tym że na serwerze jest sporo obiektów i skryptów. co da się coś z tym zrobić? jakaś ukryta opcja dodaj 30 fps w plikach gry? :D Obstawiam że nie jestem jedyny z takim problemem. :P

PS: zmienianie ustawień grafiki(visibility range, preload distance i innych) nic nie dało. :roll:
Po 1 podaj parametry kompa
Po 2 spróbuj usunąć katalogi fxo i metashaders z folderu DCS w zapisanych grach. podaj ustawienia w DCS.
Po 3 ustaw sobie 16, a najlepiej 24GB pliku stronicowania.

Be quiet! STRAIGHT POWER 680W
Zalman Z3 PLUS (Z3PLUS)
Intel Core i5-6600K, 3.5GHz
HyperX Fury, DDR4, 32Gb
Asus Z170 PRO GAMING
Gigabyte Geforce 1060 3Gb
Joy TH Grip/X52 Thrtl
3x Monitor AOC I2490PXQU/BT
1x Monitor Hyundai x224W
User avatar
Bitru
Posts: 28
Joined: 2019-03-18 22:53

Flights: 19 (40hs)
Specialized in: Ka-50



Gildia Pilot

3ES Pilot

Udało mi się poprawić osiągi na gildiansky range. Kluczem do sukcesu okazało się być wyłączenie SSAA i zrobienie więcej miejsca na dysku. :D

Here we go again 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
User avatar
MavPL
Posts: 20
Joined: 2020-01-04 00:38




Gildia Spotter

Teraz moje pytanie. Czym może być spowodowane przycinanie się co jakiś czas
obrazu na serwerze Gildijnym? Ustawienia graficzne mam bodajby od Hancera i ogólnie gra chodzi bardzo płynnie.

AKYGA AK-B1-500
MSI B75MA-P45
Intel i5-3500 (3.3GHz)
RAM 2x8GB DDR3 1600MHz Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB DDR5
SSD 240GB Seagate
HDD 1Tb Seagate
Samsung 24' C24F390FHUX
CYBORG V1.1
Logitech G27 + HShifter
User avatar
Wodzu
Moderator
Posts: 1165
Joined: 2018-05-10 14:38

Flights: 71 (187hs)
Specialized in: F-14 A/B PILOT



Gildia Marshaller

VF112 Dowódca

Bitru wrote:
2020-01-14 16:04
Udało mi się poprawić osiągi na gildiansky range. Kluczem do sukcesu okazało się być wyłączenie SSAA i zrobienie więcej miejsca na dysku. :D
SSAA to ostatnia opcja która nie należy włączać bo muli dcsa.
Zastepujesz ja MSAA na 2x i styka
MavPL wrote:
2020-01-19 17:44
Teraz moje pytanie. Czym może być spowodowane przycinanie się co jakiś czas
obrazu na serwerze Gildijnym? Ustawienia graficzne mam bodajby od Hancera i ogólnie gra chodzi bardzo płynnie.
Spróbuj z moimi ustawieniami. Jest temat w "poradach". Gildianski to bardzo duża i złożona misja. Wielu osobom czasami przytnie.

Be quiet! STRAIGHT POWER 680W
Zalman Z3 PLUS (Z3PLUS)
Intel Core i5-6600K, 3.5GHz
HyperX Fury, DDR4, 32Gb
Asus Z170 PRO GAMING
Gigabyte Geforce 1060 3Gb
Joy TH Grip/X52 Thrtl
3x Monitor AOC I2490PXQU/BT
1x Monitor Hyundai x224W
User avatar
MavPL
Posts: 20
Joined: 2020-01-04 00:38




Gildia Spotter

To moje parametry karty z NVIDIA Profiler Inspector:

Image
Image
Image
Image

Dobrze, czy raczej słabo wypada grafa w testach?

AKYGA AK-B1-500
MSI B75MA-P45
Intel i5-3500 (3.3GHz)
RAM 2x8GB DDR3 1600MHz Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB DDR5
SSD 240GB Seagate
HDD 1Tb Seagate
Samsung 24' C24F390FHUX
CYBORG V1.1
Logitech G27 + HShifter
Post Reply