Gildia.org jest otwartą platformą do wspólnych rozgrywek polskiej sceny DCS - zapraszamy wszystkich pilotów (niezależnie od poziomu doświadczenia), a także wszystkie zorganizowane grupy oraz eskadry.

Zarejestruj się i dołącz do naszej społeczności, latamy na DCS World 2.5 Open Beta oraz nie stawiamy kryteriów rekrutacyjnych (REKRUTACJA), wszyscy chętni do wspólnego latania online znajdą u nas swoje miejsca na naszym fragmencie wirtualnego nieba.

Jeśli jeszcze jesteś niezdecydowany zapraszamy na nasz serwer TeamSpeak (konfiguracja viewtopic.php?f=11&t=4 ) lub nasz kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCLTBtk ... 0tyQ7lnWpg.

Ustawienia graficzne DCS 2.5

Porady techniczne oraz bazarek - forum otwarte dla wszystkich
Zahar
Rejestracja: 2018-12-04 18:52

Gildia Pilot

2019-01-24 20:32

Link do fajnego tematu o ustawieniach graficznych DCS. Dobrze pokazane/ wyjasnione która opcja jaki ma wpływ na nasze FPSy:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=202092

Pomocne..

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2019-01-28 23:10

Dobry link, chwilę pokombinowałem - moja konfiguracja na i7 32GB RAM i GTX 970; FPS 60+ :

Obrazek
Wyłączone lusterka... ;-)

Obrazek

Obrazek

Wygląd (szału nie ma, ale na razie muszę z tym żyć ;-) )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzięki! :)

Kontakt z administracją (Marshallers) via contactadmin.
Dodawanie odznaczeń do profilu viewtopic.php?p=2106#p2106 .
Awatar użytkownika
Wodzu
Moderator
Rejestracja: 2018-05-10 14:38

Gildia Marshaller

2019-03-23 15:02

Z tego co słyszałem są osoby którym DCS działa średnio przy ich ustawieniach i parametrach komputera. Ostatnio trochę testowałem na serwerze ustawienia graficzne i doszedłem do pewnych ustawień które gwarantują dobre wyniki wizualne przy porządnej ilości klatek. Na kaukazie na misji Gildiansky Range na płycie postojowej w samolocie HOT mam stałę 50 klatek, natomiast w powietrzu od 55-75~. Testowane na samolocie F-14 Tomcat. W innych na pewno będzie więcej. Podczas kombinowania z ustawieniami starałem się dopasować ilość FPS do akceptowalnych wyników wizualnych.

Moja specyfikacja:
I5 6600K - nie kręcony
32Gb ddr4 2400mhz
GTX 1060 3gb
DCS na HDD

Poniżej moje ustawienia w DCS jak i w panelu NVidia

Obrazek


Obrazek


Obrazek



Z rzeczy istotnych. Zwróćcie uwagę na parametry Traffic CIV i SSAA które zabierają najwięcej klatek. Z kolei, parametry takie jak Anistrophic filtering można śmiało ustawić nawet na 8x bo przy niższych wartościach nie mamy zwyżki klatek.

Jeśli chodzi o Preload Radius to u mnie przy ustawieniu na 100000, obciążenie procesora wynosi 85%, przy ustawieniu na 150000 obciążenie wynosi 65%.

Dla testu polecam też usunąć dwa foldery z /zapisane gry/DCS

foldery fxo, metashaders2 oraz metashaders. Zróbcie sobie kopię tych folderów na innym dysku bo nie ponoszę odpowiedzialności za niewłaściwe działanie DCS. U mnie wszystko śmiga - foldery się odbudują.

Jeśli chcecie wyświetlić dane diagnostyczne bezpośrednio w DCS wciskacie PCtrl+Scroll Lock dwa razy (czasami trzeba trzy)

Obrazek


Mam nadzieję, że pomogłem.

Awatar użytkownika
emc
Rejestracja: 2018-10-11 23:19

Gildia Spotter

2019-03-23 19:12

to ja mam tak ustawione
Obrazek

Obrazek

Obrazek

CPU: i7 7700 | Motherboard: ASUSTeK PRIME B250M-A | GPU: GeForce GTX 1080 8GB DDR5 | RAM:16GB DDR4-2400 | Controlls: Saitek Pro Flight X-56 Rhino | Saitek Pro Flight Rudder Pedals | OpenTrack with LaserClip | VoiceAttack with VAICOM Pro plugin
Awatar użytkownika
Wodzu
Moderator
Rejestracja: 2018-05-10 14:38

Gildia Marshaller

2019-03-23 19:27

to jeszcze podałbyś jakieś parametry sprzętowe, bo okaże się że masz i9 RTX 2048 TI i 64 ramu i ludziom co nie co zmięknie...

Awatar użytkownika
emc
Rejestracja: 2018-10-11 23:19

Gildia Spotter

2019-03-31 00:02

sa mojej stopce ;) nie chcialem sie powtarzac :D

CPU: i7 7700 | Motherboard: ASUSTeK PRIME B250M-A | GPU: GeForce GTX 1080 8GB DDR5 | RAM:16GB DDR4-2400 | Controlls: Saitek Pro Flight X-56 Rhino | Saitek Pro Flight Rudder Pedals | OpenTrack with LaserClip | VoiceAttack with VAICOM Pro plugin
Awatar użytkownika
Wodzu
Moderator
Rejestracja: 2018-05-10 14:38

Gildia Marshaller

2019-03-31 00:05

Ok, nie czytam stopek :)

ODPOWIEDZ