Strona 1 z 3

Re: LotATC

: 2018-10-08 22:40
autor: Sonat
Wszystko działa,

Re: LotATC

: 2018-10-08 22:47
autor: VladMordock
Git :)

Re: LotATC

: 2018-10-14 10:30
autor: Grzechu789
Ja mam pytanie, czy można pełnić rolę GCI na serwerze, rozmawiając przez SRS, ale nie posiadająć określonej mapy (np. Zatoki Perskiej).

Chętnie bym kiedyś wpadł jako CGI, pobawić się, potrenować, jak ostatnio na red flag, ale niestety nie mam zatoki kupionej. Do rozmawiania przez SRS potrzeba dołączyć do serwera, więc się zastanawiam, ja kto można ogarnąć? W wolnych chwilach, jak coś się dzieje na serwerze, a nie mam mapy, lub modułów żeby dołączyć (np. loty kredek) chętnie wskoczę na AWACS'a.

Re: LotATC

: 2018-10-14 10:35
autor: VladMordock
Nie potrzeba - SRS może działać w trybie AWACS, wtedy nie potrzebujesz nawet uruchamiać DCS-a.
LotATC nie wymaga posiadania/uruchamiania map, więc można spokojnie kontrolować nawet nie mając mapy, na której toczy się rozgrywka. :)

Re: LotATC

: 2018-10-14 10:44
autor: Grzechu789
Elegancko! :D
To pryz okazji kiedyś, jak spotkamy się na ts i będzie chwila, to możemy przetestować, chętnie przyjmę pomoc we wstępnej konfiguracji ;)

Re: LotATC

: 2018-10-22 22:56
autor: Hancer
Właśnie testowałem LotATC i jest spoko nawet mi się podoba, tylko u mnie wyświetlało że niezarejestrowana wersja.
Poprawka, teraz już nie mogę się połączyć, co może być nie tak ?

Re: LotATC

: 2018-10-22 23:29
autor: VladMordock
Powinien zaciągnąć licencję z serwera jeśli łączysz się z gildiowym dedykiem, niedawno był update sprawdź czy masz najnowszą wersję.

Re: LotATC

: 2018-10-22 23:36
autor: Hancer
Instalowałem go teraz na na nowo i działa licencja wchodzi nie wiem czemu wcześniej nie poszła.
Szkoda że nikt nie lata teraz, potrenował bym.
Nie wiem czy odpalenie DCS nie kolidowało z nim ?

Re: LotATC

: 2018-10-22 23:45
autor: VladMordock
Uruchomienie DCS nie powinno powodować problemów.

Re: LotATC

: 2018-10-22 23:50
autor: Hancer
Ok sprawdziłem, nie ma problemów. Rozumiem że atc obsługuje tylko samoloty w powietrzu i na podejściu.

Re: LotATC

: 2018-10-23 00:44
autor: VladMordock
Polecam: https://www.vatsim.net/pilot-resource-c ... cd-gnd-twr oraz https://www.nato.int/cps/em/natohq/topics_48904.htm# .

W naszych realiach zwykle jest jedna osoba, która pełni jednocześnie rolę AWACS oraz APP+TWY+GND, loty poza obszarem podejścia (ca. 20nm od lotniska) powinny odbywać się zgodnie z planem lotów (o ile MM przyłożył się do roboty i solidnie przygotował briefing).

Re: LotATC

: 2018-10-23 11:09
autor: Hancer
Ok, czyli jeżeli odbywamy lot w misji podajemy tylko ewentualnie pozycje wrogich maszyn mogących zagrozić powodzeniu misji.
Bo wszyscy idą zgodnie z planem lotów. Szczególnie jak maszyny są w CAP nad danym rejonem musimy kierować je na wrogów.
Przy dużej liczbie maszyn może to być utrudnione dla wykonania przez jedna osobę.
U mnie nie działa w zaznaczaniu opcja wyboru symbolu danej maszyny i komentarz. Mam ustawione jak podawałeś

%(name|10) | %(group_name) | %(comment)
%(alti_short) %(vert_indic) | %(gs)%(gs_unit)

Re: LotATC

: 2018-10-23 11:36
autor: VladMordock
Komentarz trzeba najpoerw wpisać, żeby się wyświetlał - powinno to być gdzieś na filmie.

Re: LotATC

: 2018-10-23 11:55
autor: Hancer
Tak wiem i jest na filmie.

Obrazek

Piszę i nic

Re: LotATC

: 2018-10-23 12:08
autor: VladMordock
Ok, odsyłam do dokumentacji LotATC w takim razie, ciężko będzie zdalnie to rozwiązać. :/