Gildia.org jest otwartą platformą do wspólnych rozgrywek polskiej sceny DCS - zapraszamy wszystkich pilotów (niezależnie od poziomu doświadczenia), a także wszystkie zorganizowane grupy oraz eskadry.

Zarejestruj się i dołącz do naszej społeczności, latamy na DCS World 2.5 Open Beta oraz nie stawiamy kryteriów rekrutacyjnych (REKRUTACJA), wszyscy chętni do wspólnego latania online znajdą u nas swoje miejsca na naszym fragmencie wirtualnego nieba.

Jeśli jeszcze jesteś niezdecydowany zapraszamy na nasz serwer TeamSpeak (konfiguracja viewtopic.php?f=11&t=4 ) lub nasz kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCLTBtk ... 0tyQ7lnWpg.

LotATC

Poradniki, opisy dotyczące walki oraz pilotażu - forum otwarte dla wszystkich
Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-22 22:56

Właśnie testowałem LotATC i jest spoko nawet mi się podoba, tylko u mnie wyświetlało że niezarejestrowana wersja.
Poprawka, teraz już nie mogę się połączyć, co może być nie tak ?

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-22 23:29

Powinien zaciągnąć licencję z serwera jeśli łączysz się z gildiowym dedykiem, niedawno był update sprawdź czy masz najnowszą wersję.

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-22 23:36

Instalowałem go teraz na na nowo i działa licencja wchodzi nie wiem czemu wcześniej nie poszła.
Szkoda że nikt nie lata teraz, potrenował bym.
Nie wiem czy odpalenie DCS nie kolidowało z nim ?

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-22 23:45

Uruchomienie DCS nie powinno powodować problemów.

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-22 23:50

Ok sprawdziłem, nie ma problemów. Rozumiem że atc obsługuje tylko samoloty w powietrzu i na podejściu.

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-23 00:44

Polecam: https://www.vatsim.net/pilot-resource-c ... cd-gnd-twr oraz https://www.nato.int/cps/em/natohq/topics_48904.htm# .

W naszych realiach zwykle jest jedna osoba, która pełni jednocześnie rolę AWACS oraz APP+TWY+GND, loty poza obszarem podejścia (ca. 20nm od lotniska) powinny odbywać się zgodnie z planem lotów (o ile MM przyłożył się do roboty i solidnie przygotował briefing).

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-23 11:09

Ok, czyli jeżeli odbywamy lot w misji podajemy tylko ewentualnie pozycje wrogich maszyn mogących zagrozić powodzeniu misji.
Bo wszyscy idą zgodnie z planem lotów. Szczególnie jak maszyny są w CAP nad danym rejonem musimy kierować je na wrogów.
Przy dużej liczbie maszyn może to być utrudnione dla wykonania przez jedna osobę.
U mnie nie działa w zaznaczaniu opcja wyboru symbolu danej maszyny i komentarz. Mam ustawione jak podawałeś

%(name|10) | %(group_name) | %(comment)
%(alti_short) %(vert_indic) | %(gs)%(gs_unit)

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-23 11:36

Komentarz trzeba najpoerw wpisać, żeby się wyświetlał - powinno to być gdzieś na filmie.

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-23 11:55

Tak wiem i jest na filmie.

Obrazek

Piszę i nic

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-23 12:08

Ok, odsyłam do dokumentacji LotATC w takim razie, ciężko będzie zdalnie to rozwiązać. :/

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-23 12:22

Mam dokumentacje i jadę jak trzeba chyba, pewno jakiś bug.

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-24 18:14

Ci jest z połączeniem, od wczoraj nie mogę wejść na LotATC

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-24 18:16

LotATC wyłączony do odwołania z przyczyn technicznych.

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-24 22:24

Update: czakem na info od DArt-a, na razie brak informacji, więc LotATC będziemy włączali na konkretne wydarzenia, żeby niepotrzebnie serwer crashów nie łapał. Jak uda się problem rozwiązać, dam znać. :)

Awatar użytkownika
VladMordock
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Pilot

2018-10-27 19:03

Wrzucona oraz uruchomiona najnowsza wersja, klient też do aktualizacji: https://cdn.lotatc.com/release/Setup_Lo ... 64bits.exe .

ODPOWIEDZ