Gildia.org jest otwartą platformą do wspólnych rozgrywek polskiej sceny DCS - zapraszamy wszystkich pilotów (niezależnie od poziomu doświadczenia), a także wszystkie zorganizowane grupy oraz eskadry.

Zarejestruj się i dołącz do naszej społeczności, latamy na DCS World 2.5 Open Beta oraz nie stawiamy kryteriów rekrutacyjnych (REKRUTACJA), wszyscy chętni do wspólnego latania online znajdą u nas swoje miejsca na naszym fragmencie wirtualnego nieba.

Jeśli jeszcze jesteś niezdecydowany zapraszamy na nasz serwer TeamSpeak (konfiguracja viewtopic.php?f=11&t=4 ) lub nasz kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCLTBtk ... 0tyQ7lnWpg.

Szybkie pytania

Poradniki, opisy dotyczące walki oraz pilotażu - forum otwarte dla wszystkich
Awatar użytkownika
Ronan
Rejestracja: 2018-08-12 22:10

Gildia Pilot

2018-10-11 20:25

No to jak pisal vladziu. ctrl + enter i zobacz co sie dzieje

Awatar użytkownika
Avantar
Moderator
Rejestracja: 2018-06-19 09:26

Gildia Marshaller

44th Pilot

2018-10-11 21:49

Hancer, najprawopodobniej uszkadzasz podwozie i lamiesz golen. F-15 jest BARDZO delikatny przy ladowaniu. (Ew. masz zle osie na hamulcach :P to sprawdz sobie w controlsach jak dzialaja axisy)

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-10-12 12:03

Dzięki za porady, widać że to moja wina. Kontroler jest ok, uszkadzałem podwozie. Dziś wykonałem parę lądowań i już jest ok za twardo przyziemiałem, faktycznie ma delikatne podwozie.

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2018-11-12 10:17

Pytanie, jak mam podchodzić do lądowania w 15, chodzi o ilość paliwa i uzbrojenia ?
Jak to ma się do innych typów maszyn.

Awatar użytkownika
Avantar
Moderator
Rejestracja: 2018-06-19 09:26

Gildia Marshaller

44th Pilot

2018-11-12 11:20

F-15 nie ma ograniczenia co do masy ladowania, mozesz z pelnymi zbiornikami i uzbrojeniem podchodzic. Jedyne co to pamietaj trzymac te 21 jednostek AoA i powinno byc OK

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2019-02-09 09:52

Hey mam problem z A10, ustawiam radio na np.132 ATC lotniska drugie na 255 AWACS niestety wieża mi się nie zgłasza AWACS odzywa się normalnie. Ktoś może ma czas żeby mi parę spraw wyjaśnić, szczególnie jeżeli chodzi o uzbrojenie.

Awatar użytkownika
Avantar
Moderator
Rejestracja: 2018-06-19 09:26

Gildia Marshaller

44th Pilot

2019-02-09 21:23

Hancer pisze:
2019-02-09 09:52
Hey mam problem z A10, ustawiam radio na np.132 ATC lotniska drugie na 255 AWACS niestety wieża mi się nie zgłasza AWACS odzywa się normalnie. Ktoś może ma czas żeby mi parę spraw wyjaśnić, szczególnie jeżeli chodzi o uzbrojenie.
Wlaczasz radio na TR na pewno? to radio 255 ma inny wlacznik (MAIN/ BOTH) niz pozostale dwa (tam trzeba dac na TR z prawej strony)

Avantar
My rig: Gigabyte Z170-Gaming K3; 4x8GB HyperX Fury Black 2133MHz DDR4 CL14; Intel Core i7-6700K 4.0 GHz; MSI GTX1080Ti; HOTAS Warthog; MFD Cougar; Track IR 5; Saitek Pro Flight rudder Pedals; Oculus Rift
Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2019-02-09 23:20

Dzięki już znalazłem.

ODPOWIEDZ