To może i ja coś napiszę.
Nick w symulatorach - Wodzu
Część ludzi mnie zna chociażby z Army czy innych symulatorów.
Tak, więc przygodę z symulatorami zacząłem od takich produkcji jak F-16 Fighting Falcon, Falcon 4.0, MFS 2000-FSX, Flanker. Dalej były już produkcje trochę lepszej jakości wykonania. LockOn od którego zaczęła się moja przygoda z wirtualnym lataniem akrobacji, gdzie wraz z K4czorem, Snakiem i Rollerem utworzyliśmy zespół ApAsq latający akrobacje na MiGach-29A, a którą później z sukcesami na pokazach VFAT prowadził kolejno Darek/Chaffee i Cygan. Od początku latania na LOMACu moje nastawienie było skierowane w kierunku latania akrobacji, dopiero na FC2 zacząłem się bawić w latanie bojowe, które praktykuję do teraz. Międzyczasie wraz z Darkiem i Matysem stworzyliśmy kolektyw o nazwie Fenix Virtual Aerobatic Team, któremu raczej ze względu na ograniczony czas nie udało się rozwinąć skrzydeł, niemniej jednak latało się świetnie. Po wyjściu FC3 udało się stworzyć i prowadzić przez kilka miesięcy trzeci zespół pod dumną nazwą 3rd Wing of Aerobatic, bez sukcesów

Dalsza historia to kilka lotów bojowych w BMS 4.33 z Kosą i Matysem, Prepar3d oraz nieustannie DCS. Łącznie będzie to kilka tysięcy godzin w powietrzu, niemniej jednak dopiero teraz w DCS czuję, że się spełniam i chyba największą przyjemność poza Armą 3 sprawia mi właśnie latanie w DCS i w końcu w samolocie na który czekałem od początku czyli Szerszeń. Teraz jeszcze tylko F-14 i będę Maverickiem
Preferowane samoloty - F/A18, F-14 (jak wyjdzie), Mirage 2000C, od biedy F5E, z zaznaczeniem, że nie jestem w nich specjalistą, ale radzę sobie.
Korzystam z okazji i zaspamuję reklamą kanału na yt
https://www.youtube.com/channel/UCEJfwq ... subscriber
Pozdrawiam.