Moje moduły to: Hornet, Harrier, M2000, A-10C, Ka-50, Mi-8, Huey.
Cześć!Tortura wrote: ↑2019-04-04 21:45Cześć. Z symulatorami miałem już trochę więcej do czynienia. Na początku latałem na XP10, później długi czas na P3D a teraz od 2 tygodni poznaje DCS. Fajnie, że jest polska gildia. Chętnie polatałbym z innymi w trybie multi czego zawsze brakowało mi w XP10 i P3D. Mieszkam w Świnoujściu. Mam od razu kilka pytań i pozwolę sobie zadać tutaj aby nie tworzyć niepotrzebnie nowych tematów:
1) Z tego co sprawdzałem to mapa serwera to Persian Gulf. Czy to podstawowa mapa na której latacie? akurat tej nie kupiłem
2) Widziałem ze wymagacie miedzy innymi teamspika. Na moim PC nie potrafię skonfigurować mikrofonu aby mnie było słychać. Mam jakiś sterownik dźwięku i już robiłem 2 podejścia i tylko zmarnowałem czas bo nie umiem tego ustawić aby działało. Czy w związku z tym mogę sobie luźno polatać bez mikrofonu na serwerach gildii? Chociaż przez jakiś czas aż tego nie zrobię.
3) od 2 dni mam TrakcIR5. Lata się o niebo lepiej ale czasami jak chce patrzeć do tyłu w górę to kamera się zacina i przeskakuje. Nie wiem do końca jak to ustawić. Może znacie jakiś dobry tutorial jak to ustawić pod F-18 ? Patrzyłem coś w youtube ale jakoś źle to chyba tłumaczą
4) Latam na mapach gdzie wrogie jednostki naziemne są zaznaczone punkcikiem. Na niektórych mapach oznaczenie jest całkowicie wyłączono. Powstaje problem bo kompletnie nie widać naziemnych jednostek np. gdy chciałbym bombardować przy pomocy MK84. Może mi ktoś wyjaśnić skąd mam wiedzieć gdzie stoi jakiś mały czołg? Wiadomo sprawdzam mapę i przelatuje przy tych jednostkach ale jakbym miał rozpocząć nurkowanie aby zrzucić bombę to zlokalizowanie czegokolwiek jest niemożliwe. Jak sobie z tym radzić? Przy lokalizowaniu wrogich samolotów nie ma takiego problemu bo mam radar na którym widzę
Moje moduły:
F/A-18C , MAPA NEVADA , reszta to co w wersji podstawowej
PC: i7, 32GB RAM, GTX970, TrackIR5
Dziękuję i pozdrawiam