opentrack - zacina podczas lotu

Dyskusje i porady techniczne oraz bazarek - forum otwarte dla wszystkich
User avatar
Nahen
Posts: 229
Joined: 2020-04-30 17:05

Flights: 29 (70hs)
Specialized in: F-15C



Gildia Pilot

304VBW Pilot

Sprawdź czy w czasie drgań/przeskoków/przycięć masz skoki fps-ów w miejscu gdzie wybiera się model headsetu i gdzie się go kalibruje. Jeżeli tak to albo masz gdzieś w tle działającego pożeracza zasobów, albo wykrzaczył się sterownik kamery. U mnie pomogło całkowite usunięcie śladów po sterownikach kamery i samym opentracka i instalacja wszystkiego od zera.

User avatar
emc
Posts: 59
Joined: 2018-10-11 23:19

Flights: 34 (86hs)
Specialized in: Ka-50



Gildia Pilot

Mi17 Pilot Mi17

3ES Pilot

Po wielu wlakach i pomoglo:
* odłączyć kamere od usb.
* odinstalowanie i cl eye test i opentrack
* restart
* Zainstalować Cl eye test adminem
* Podłączyć kamerę do INNEGO portu USB (i tu kluczowe z USB HUB to kampa), ale juz mowie ze przez 2 lata dzialao na hubie OK
* konfiguracja CL eye test - ale tu nic nie zmienialem ustawione po staremu
* Opetrack 2.3.13 z uprawnieniami admina - pamietal wszystkie ustawienia

na starym porcie w hubie nie dziala na innych portach w tym hubie tez i na drugim hubie tez nie dziala

PS. w miedzy czasie mialem problemy z dropem FPS w opentrcku/kamerce winowajca byla KB5000842

solved... case closed....
dzieki wszystkim ze pomoc i dobre rady!

CPU: i7 7700 | Motherboard: ASUSTeK PRIME B250M-A | GPU: GeForce GTX 1080 8GB DDR5 | RAM:16GB DDR4-2400 | Controlls: Saitek Pro Flight X-56 Rhino | Saitek Pro Flight Rudder Pedals | OpenTrack with LaserClip | VoiceAttack with VAICOM Pro plugin
User avatar
Foka
Posts: 377
Joined: 2020-06-12 01:01

Flights: 63 (150hs)
Specialized in: A-10C



Gildia Instruktor

304VBW Pilot

VFA-418 Pilot

Pytanie czy do tego huba nie podłączyłeś jakichś nowych urządzeń. Wiele hubów ma niby X portów ale ma problemy z zasilaniem wielu urządzeń (nawet jeśli ma zasilacz) albo z obsługą ich. Dodanie nowego urządzenia mogło spowodować problemy.

User avatar
emc
Posts: 59
Joined: 2018-10-11 23:19

Flights: 34 (86hs)
Specialized in: Ka-50



Gildia Pilot

Mi17 Pilot Mi17

3ES Pilot

Foka wrote: 2021-04-10 18:13 Pytanie czy do tego huba nie podłączyłeś jakichś nowych urządzeń. Wiele hubów ma niby X portów ale ma problemy z zasilaniem wielu urządzeń (nawet jeśli ma zasilacz) albo z obsługą ich. Dodanie nowego urządzenia mogło spowodować problemy.
latalem na tym hubie 7 portowym kolo 2 lat i sie nie dzialo z 7 urzadzeniami podloczonymi i wszystkimi wlaczonymi (hotas, padaly, kamera, i 3 panela z logitecha) i z dnia na dzien przestalo dzialac...

CPU: i7 7700 | Motherboard: ASUSTeK PRIME B250M-A | GPU: GeForce GTX 1080 8GB DDR5 | RAM:16GB DDR4-2400 | Controlls: Saitek Pro Flight X-56 Rhino | Saitek Pro Flight Rudder Pedals | OpenTrack with LaserClip | VoiceAttack with VAICOM Pro plugin
User avatar
Nervus
Posts: 46
Joined: 2020-01-30 13:13

Flights: 38 (180hs)
Specialized in: MiG-21bis



Gildia Pilot

PLMB Pilot

3ES Pilot

emc wrote: 2021-04-10 22:49 latalem na tym hubie 7 portowym kolo 2 lat i sie nie dzialo z 7 urzadzeniami podloczonymi i wszystkimi wlaczonymi (hotas, padaly, kamera, i 3 panela z logitecha) i z dnia na dzien przestalo dzialac...
Jak pojawia się podobny problem u mnie, to zawsze sprawdzam aktualizacje Windowsa. Odświeżam, ściągam i instaluję. Nie wiem czemu, ale tak się już kilka razy u mnie zadziało i instalacja wszystkich aktualizacji pomagała "od ręki".

My rig:
Procesor Intel® Xeon® E3-1240 v5 3,50 GHz
RADEON RX 570 4GB Black Edition
BALLISTIX SPORT 32GB 2400MHz CL16
SSD Crucial MX500 GB
SSD 256 GB
650W Tacens
T16000M HOTAS
FK-Automotive Game-Seat
Opentrack
Post Reply