Mam 22 lata, a moja przygoda z symulacją lotniczą zaczęła się na Armie, następnie przeszła na MFS i ostatecznie na DCS. Poza tym uwielbiam muzykę, jestem gitarzystą metalowym i niebawem zaczynam karierę programisty.
Już po jednej misji LRP mogę śmiało stwierdzić, że zostanę tu na dłużej
Witam Gildię.
Pierwsze moje granie w SIM to był chyba 1986 rok i od razu symulator Gunship 2000. Zaraz za nim pojawił się F-15 Strike Eagle II. Potem seria X-Wing i X2: The Treat z następnymi częściami. DCS w zasadzie od początku powstania był ze mną. Najpierw w podstawce zciągniętej ze strony producenta, potem założenie konta na Steam i kupowanie DLC. Zawsze w singlu bo to mi wystarczało. Microsoft Flight Simulator przeszedł mi całkowicie koło nosa. Od samego początku nie ciągnęło mnie do niego bo nie dało się postrzelać a były wtedy inne "normalne" symulatory. Jedynym symulatorem cywilnym który mnie pochłonął to Condor.
W realu mój kontakt z lotnictwem to wyskakanie gapy w wojsku a licencję SPL zrobiłem w cywilu w Lesznie. Co mam teraz? Thrustmastera Hotas + drążek F-18, MFG Crosswing V2, freetrack, fotel Next Level Racing FLIGHT SIMULATOR. W planach bliskich VR a dalekich DOF do fotela. Aktualnie latane są: DCS, X4: Foundation.
Chętnie dołączyłbym już do Was na serwerze ale leżę zarówno sprzętowo jak i softwarowo. Już założyłem konto, właśnie się witam, i szykuję sobie radio SRS żeby wbić na serwer a tu okazało się, że mikrofon od kompa zepsuł się od samego leżenia w szufladzie (ok 7 lat) więc właśnie ogarniam jakiś na przyszły tydzień. Dodatkowo Discorda, TeamSpeaka i radia SRS muszę uczyć się od podstaw bo wcześniej z takich narzędzi nie korzystałem. Na szczęście jest tu wszystko dobrze powyjaśniane choć jak utknę na czymś to skorzystam z pomocy na forum.
Moje mapy DCS: Syria, Nevada, Presian Gulf i oczywiście podstawki Gruzja i Mariany.
DLC: F/A-18C, A-10C II , AV-8B NA, AH-64D, Supercarier, Flaming Clifs 3, Combined Arms.
Do zobaczenia w powietrzu jak ogarnę komunikację.
Witam Wszystkich
Dopiero zaczynam przygodę z symulatorami lotów. Od dwóch tygodni ćwiczę na Su-25T. Jestem po zapoznaniu się z całym poradnikiem na YT, który stworzył Fair Player PL. Z racji mojego zerowego doświadczenia zamierzam najpierw nauczyć się modeli Flaming Cliffs 3. Na forum zarejestrowałem się ponieważ szukam ludzi, z którymi będę mógł dzielić moją nową pasję a może i kiedyś jak zdobędę umiejętności to i wspólnie polatać na misjach. Dziękuję za przyjęcie do społeczności i życzę wszystkim udanych lotów.
Cześć wszystkim,
Mam na imię Grzesiek. Za dzieciaka ogrywałem IL-2 Sturmovik, MSFS 2004 i LockOn. W DCSa gram od jakichś 2 lat, aktualnie 170 godzin w grze, ale głównie na single player. Posiadam moduł F-14, a w najbliższej przyszłości planuję dokupić F/A-18. Używam gogli VR. Oprócz DCSa gram również w MSFS 2020. Będzie mi bardzo miło polatać wspólnie z fanami gatunku. Do zobaczenia w powietrzu!
Od kiedy pamiętam latam w różnego rodzaju grach arkadowych jak i symulatorach. Z DCS dopiero zaczynam przygodę , mam wylatane 90 godzin w Hornecie i na nim chcę się głownie skupić. Mam nadzieję że jak najszybciej spotkamy się w powietrzu. Pozdrawiam .