Jak przełączyć na open beta

Dyskusje i porady techniczne oraz bazarek - forum otwarte dla wszystkich
Post Reply
djtrebor
Posts: 5
Joined: 2020-03-25 22:04




Gildia Spotter

Witam potrzebuje speca od informatyki aby przełączyć z normalnej wersji na open beta jak ktoś w wolnym czasie a teraz mamy go sporo zamknięci w domach przez sciema wirusa to by przez time viver przełączył i było by miło z wami polatać koledzy piloci .
Czytałem na forum DCS że można to zrobić cytuje :
Możesz mieć jednocześnie gałąź Open Beta i gałąź Stable Release na swoim komputerze lub tylko jedną z nich. To zależy wyłącznie od Ciebie i tego, co wolisz (szybsze aktualizacje lub stabilność). Jeśli masz tylko jedną z nich i chcesz przejść do drugiej, możesz to zrobić za pomocą narzędzia aktualizującego z odpowiednim poleceniem:
DCS_updater.exe aktualizacja @release
DCS_updater.exe aktualizacja @openbeta


z góry dziękuje .

User avatar
Avantar
Moderator
Posts: 802
Joined: 2018-06-19 09:26

Flights: 110 (289hs)
Specialized in: F-16C



Gildia Marshaller

44th Dowódca

VF112 Reserve

Znajdujesz folder DCS Wolrd\Bin windows exploratorze. Klikasz trzymając shift "Otwórz tutaj okno programu Powershell", w okienku które się otworzyło wpisujesz
".\DCS_updater.exe update 2.5.6@openbeta"

Image

Image

Avantar
My rig: Gigabyte Z170-Gaming K3; 4x8GB HyperX Fury Black 2133MHz DDR4 CL14; Intel Core i7-6700K 4.0 GHz; MSI GTX1080Ti; HOTAS Warthog; HOTAS Cougar; MFD Cougar; Track IR 5; Saitek Pro Flight rudder Pedals; Oculus Rift
djtrebor
Posts: 5
Joined: 2020-03-25 22:04




Gildia Spotter

Ok dziękuję bardzo za pomoc czy tak samo wracamy do wersji normalnej ten sam proces oraz czy to jest przełączenie się na beta czy zainstalowanie wersji beta bo nie wiem czy mi wystarczy miejsca na dysku ssd bo do pobrania bety potrzebuhe 60 gb ale musze jeszcze moduły zainstalowane doliczyć jak to technicznie wygląda?

djtrebor
Posts: 5
Joined: 2020-03-25 22:04




Gildia Spotter

Znalazłem taki wpis na forum dlatego też pytam cytuje z forum DCS.
Możesz mieć obie zainstalowane równolegle (co zajmuje dużo miejsca na dysku) lub tylko jedną instalację, której możesz użyć do przełączania między stabilną a OB

User avatar
emc
Posts: 42
Joined: 2018-10-11 23:19

Flights: 6 (16hs)
Specialized in: Ka-50



Gildia Pilot

3ES Pilot

nie ktorzy uzywaja tez https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=160053 ale da mnie to przerost formy nad trescia, ale jakby ktos sie chcial przelaczac miedzy wersjami to dobre rozwiazanie...

CPU: i7 7700 | Motherboard: ASUSTeK PRIME B250M-A | GPU: GeForce GTX 1080 8GB DDR5 | RAM:16GB DDR4-2400 | Controlls: Saitek Pro Flight X-56 Rhino | Saitek Pro Flight Rudder Pedals | OpenTrack with LaserClip | VoiceAttack with VAICOM Pro plugin
Post Reply