Gildia.org jest otwartą platformą do wspólnych rozgrywek polskiej sceny DCS - zapraszamy wszystkich pilotów (niezależnie od poziomu doświadczenia), a także wszystkie zorganizowane grupy oraz eskadry.

Zarejestruj się i dołącz do naszej społeczności, latamy na DCS World 2.5 Open Beta oraz nie stawiamy kryteriów rekrutacyjnych (REKRUTACJA), wszyscy chętni do wspólnego latania online znajdą u nas swoje miejsca na naszym fragmencie wirtualnego nieba.

Jeśli jeszcze jesteś niezdecydowany zapraszamy na nasz serwer TeamSpeak (konfiguracja viewtopic.php?f=11&t=4 ) lub nasz kanał YouTube https://www.youtube.com/channel/UCLTBtk ... 0tyQ7lnWpg.

Problem z czarnym ekranem w multiplayerze

Porady techniczne oraz bazarek - forum otwarte dla wszystkich
MARLIN098
Rejestracja: 2018-10-09 14:40

2018-10-11 16:17

Witam
Mam problem z multiplayerem, kiedy wchodzę na serwer wszystko jest ok dopóki nie pojawią się opcje wybrania samolotu.
Wtedy wszystko ładuje się i nie mogę niczego wybrać(wydaje mi się ,że wszyscy tak mają :?: ) ,po paru minutach w około 75% przypadków pojawia się czarny ekran i muszę restartować cały komputer. W pozostałych 25% nie ma żadnych problemów. Mam też wersje DCS na steamie i działa tak jak należy.
Miał może ktoś taki sam albo podobny problem?

Awatar użytkownika
VladMordock
Moderator
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Marshaller

2018-10-11 16:22

Problem występuje tylko przy podłączaniu do dużych serwerów jak Buddyspike itp. ?

MARLIN098
Rejestracja: 2018-10-09 14:40

2018-10-11 16:35

z każdym serwerem tak miałem ,ale na tych bardziej zaludnionych działo się to częściej

Awatar użytkownika
VladMordock
Moderator
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Marshaller

2018-10-11 16:51

O ile pamiętam, trochę DCS Vodoo pomoga - zaloguj się do serwera, jak tylko zobaczysz wybór slotów klikaj ESC/rozłącz się; następnie połącz się ponownie, zwykle to pomoga.

MARLIN098
Rejestracja: 2018-10-09 14:40

2018-10-11 16:58

dzięki spróbuje

MARLIN098
Rejestracja: 2018-10-09 14:40

2018-10-11 17:23

Wielki dzięki. Nareszcie wszystko działa :D

Awatar użytkownika
VladMordock
Moderator
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Marshaller

2018-10-11 17:25

NP

Awatar użytkownika
Ronan
Rejestracja: 2018-08-12 22:10

Gildia Rentier

2018-10-11 18:01

Przecież nie możemy oczekiwać żeby wszystko działało od razu :)

Awatar użytkownika
Gildu
Rejestracja: 2019-01-24 12:55

Gildia Pilot

2019-01-28 21:54

Ja właśnie mam ten problem, u mnie wczytuje nasz serwer, później wczytuje się mapa i zaraz jak się wczyta to właśnie pojawia mi się czarny ekran i monitor zachowuje się tak jakby się wyłączył ale jak zwine gre (tab+alt) to wszystko śmiga (windows i programy) i jak gre zabije w procesach to nie musze restartować kompa. Mam problem w multiplayerze tylko bo w singlu śmiga dobrze .

Ogólnie nie dochodzi mi do wyboru maszyn bo jak tylko właśnie zaczyna się pojawiać to okno to zaraz przełancza się w ten czarny ekran. Robiłem też repair ale daje to samo ;/

Awatar użytkownika
VladMordock
Moderator
Rejestracja: 2017-09-26 23:45

Gildia Marshaller

2019-01-28 22:05

Jaki CPU/Ram/GPU ?

Kontakt z administracją (Marshallers) via contactadmin.
Dodawanie odznaczeń do profilu viewtopic.php?p=2106#p2106 .
Awatar użytkownika
Gildu
Rejestracja: 2019-01-24 12:55

Gildia Pilot

2019-01-28 22:57

No do najnowszych nie należy, mam tak:

Procek - Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3,20GHz

Ram - 8 GB

Grafika - NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

Boję się że procek nie wyrabia, zaskoczyły mnie ramy :), dawno nie sprawdzałem i byłbym przysiągł że mam 16 :)

Awatar użytkownika
Hancer
Rejestracja: 2018-09-07 17:18

Gildia Pilot

2019-01-28 23:12

Pisza na forach że 8Gb Ram to za mało jak na wymogi tej wersji gry. Ale nie jest to jednoznaczne wszystko zależy od całego kompa.

Awatar użytkownika
Wodzu
Moderator
Rejestracja: 2018-05-10 14:38

Gildia Marshaller

2019-01-28 23:36

Pamięć i karta grafiki. Nic więcej.

Awatar użytkownika
gorzasty
Rejestracja: 2018-05-10 18:47

Gildia Rentier

2019-01-29 09:29

Dobrze też dac systemowi tworzyć dowolnej wielkości pagefile. Jak miałem to ograniczone to często miałem zwiechy i walilo dziwnymi błędami w DCS. Mam 16GB RAM.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Gildu
Rejestracja: 2019-01-24 12:55

Gildia Pilot

2019-01-29 09:57

Do mojej płyty mogę wymienić na taka grafikę
ASUS GeForce GTX 1050 Ti Phoenix 4GB GDDR5
i ramy tez nie problem dokupić więc pytanie tylko czy to jest problemem czy nie leży gdzie indziej, wymiana procka to byłby problem

ODPOWIEDZ