[2019-07-30 20:30] Abkhazia Liberation04

Raporty z zakończonych lotów - forum dostępne tylko dla zarejestrowanych członków grupy
Krzychoo

Flights: 248 (567hs)
Specialized in: Mi-8MTV2 Pilot

Gildia Rentier

SGPSz Pilot SGPSz

1 BLWL Pilot

Aha tak pamietam wspominałeś o tym przy okazji misji gdzie bylo piechotę widać. Mogliby to szybciej zrobić bo jest średnio sprawiedliwe

VladMordock

Flights: 79 (192hs)
Specialized in: ATC / AWACS

Gildia Rentier

Krzychoo wrote: 2019-07-31 16:53 Aha tak pamietam wspominałeś o tym przy okazji misji gdzie bylo piechotę widać. Mogliby to szybciej zrobić bo jest średnio sprawiedliwe
To inny temat, na obecnym profilu nie widać piechoty, ale wygląda na to, że oba AWACSy RED/BLUE widzą dokładnie to samo, niezależnie kto ma ile radarów. Wpływa to teraz tylko na misje PvP. :?

Kontakt z administracją (Marshallers) via contactadmin.
Dodawanie odznaczeń do profilu viewtopic.php?p=2106#p2106 .
Sowin

Flights: 129 (312hs)
Specialized in: F/A-18C

Gildia Rentier

Misja spoko. Przyjemnie się leciało. Jedyne co mi się nie podobało to widoki zewnętrzne. Na TvT nie powinno tego być. Zakładam, że nikt nie korzystał.

VladMordock

Gildia Rentier

Good point - warto przed wrzuceniem misji sprawdzić viewtopic.php?f=77&t=352 (zapraszam do jej współtworzenia). :geek:

Qba

Flights: 273 (663hs)
Specialized in: F/A-18C

Gildia Instruktor

VFA-313 Commanding Officer

Super misja! Świadomość, że wrogiem może być żywy przeciwnik sprawia, że cały lot odbywa się na większej spinie i pełnym skupieniu.

Prośba do MM, żeby sprawdzali lotniskowcom waypointy bo czasami okazuje się, że gaśnie TACAN. Za dnia pół biedy...

Reszta misji bez problemu.

No i jako, że zaliczyłem w misji HRP Friendly Fire, zgodnie ze zwyczajem panującym w VFA-313, zmieniam na tydzień awatar...
Odpaliłem HARMa do niebieskiej Sa-8. Gdybym znał symbologię AGM-88 lepiej niż pobieżnie to wiedziałbym, że symbol 'F' przed '8' oznacza, że to swój.

(teraz chodzi o to, żeby reszta pilotów robiła pociski i heheszki z winowajcy co zmniejsza ryzyko kolejnych incydentów w przyszłości)

Image

VladMordock

Gildia Rentier

Qba wrote: 2019-07-31 22:10 Odpaliłem HARMa do niebieskiej Sa-8. Gdybym znał symbologię AGM-88 lepiej niż pobieżnie to wiedziałbym, że symbol 'F' przed '8' oznacza, że to swój.
IMHO za bardzo to przeżywasz, przecież to 40 letni sprzęt w cenie złomu, gdyby to choć A-10 była lub inny Abrams... ;) ;) ;)

Super motyw z tym avantarem, dałeś mi pomysł kolejny "świetny ficzer" (tm) do implementacji. :twisted: ;)

Boniek

Flights: 86 (207hs)

Gildia Rentier

SGPSz Pilot SGPSz

1 BLWL Pilot

Zestrzelony żołnierz został, ale włożony wysiłek w posadzenie maszyny w tym gęstym, lecz pięknym lesie, zaowocował przeżyciem załogi ;-)

1.
Image

2.
Image

3.
Image

Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic…
Boniek

Flights: 86 (207hs)

Gildia Rentier

SGPSz Pilot SGPSz

1 BLWL Pilot

Ogólnie misja super. Pomysł na misję i realizacja na plus.
ale...
1. Problem z załadunkiem jednostek VDV, które mieliśmy przetransportować. Tylko Orzeł był w stanie ich załadować na pakę, co spowodowała niemałe zamieszanie.
Próbowaliśmy przemieścić śmigłowce bliżej PAX, z myślą że to zadziała. Niestety nadal nie byliśmy w stanie ich załadować. Próba startu z takiej pozycji poskutkowała
spotkaniem się mojego śmigiełka ogonowego z wirnikiem Kapitana Człowieka i zmusiła nas do wyłączenia maszyn i ich szybkiej naprawy;
2. To nie była równa walka. Ilość statków powietrznych - stosunek RED vs BLUE;
3. AWACS strony BLUE, pomimo tego że lecieliśmy kółkami po czubkach drzew, widział wszystko;
3. Mi-8 brak jakiegokolwiek uzbrojenia - po zniszczeniu składów paliw przez Aukły (a została tylko jedna z tego co pamiętam), dostaliśmy z rejonu pożaru ostrzał, udało się, ale byliśmy całkiem bezbronni;
4. Strona Blue miała UH-1 jako MEDEVAC, po stronie RED nie było śmigłowców wyznaczonych do tego typu operacji. Zabraliśmy specjalsów VDV tylko na jedną maszynę, także jedna para śmigieł mogła wykonywać zadania desantowe, a druga para uzbrojona mogła robić za CSAR;
5. Mając powyższe na uwadze, RED z góry był na przegranej pozycji

Ale ogólnie zabawa przednia, polatać z wami to czysta przyjemność.

Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic…
VladMordock

Gildia Rentier

Wracając do sprawy LotATC oraz rzezi beeperów. Temat toczył się w ostatnich dniach/tygodniach na discordzie LotATC, finalnie po otrzymaniu misji oraz ACMI DArt (autor LotATC) znalazł bug-a oraz poinformował, iż zostanie on naprawiony w kolejnym wydaniu.

#bugs-feature
DArt: @VladMordock pb found :slight_smile: I had a security few months ago for performances issues, when a contact is near the limit of view of a radar, sometimes relief test could take too much time and cause lag on server. I add a security for that, when too much relief db is done on a check, I try to stop and say "it cannot be seen" to avoid lags. The problem is that I do not see a side effect that make the radar and the unit that is checked both at altitude of 30.000m (yes meters) so they could see each others correctly each time :slight_smile: With your mission parameter, it is what happened :D
I will change that in next version and find another way..... that was very complex to find but I know why now and it is a good news :slight_smile:
#news
DArt: A bug has been found (thanks to @VladMordock for the help) in the relief algorithm, it affects missions with lot of units and/or running for a long time, it make some units that should be masked by relief visible, I have already a fix, I will publish a fixed release next week :smiley:
Case closed. :D

Post Reply